Francusku sortu syrah Bibić naziva australskim imenom, a Shiraz Sangreal 2007. na nosu doista podsjeća na australske shiraze. U ustime ne. Nema ostatka šećera, što je česti začin “down under” i ima lijepe kiseline. Čini se da može izdržati 15 godina u boci. Taj je shiraz iz Nadina, a mlađi, berba 2008., prvi je iz mladog Bibićevog vinograda posađenog na kršu u Plastovu. Ima čak 15,7 posto alkohola i 35 posto ekstrakta čime jako odskače od ostalih Bibićevih vina u kojima su alkoholi između 12 i 13 posto. Još je u bačvi, no prvi je gutljaj pokazao kako će biti izvrstan par pačjem mesu. Bibić preporučuje prsa na gelu od malina, koja Alenova supruga Vesna priprema za vođena kušanja sa sedam sljedova jela u obiteljskoj vinariji. Meni se učinilo da će odlično popratiti nama kontinentalcima klasičnu pečenu patku (a možda i gusku) s mlincima i ciklom. Lučica je treće Bibićevo vino iz linije svetoga grala. To je debit iz vinograda koji je posadio još njegov pradjed. Na svakom trsu ostavi grožđa za pola butelje i i puni samo 1800 boca na godinu. Ima 12,6 posto alkohola i i najnagađivanije je Bibićevo vino. Berba 2006. osvojila je Veliko priznanje (Grand Menzione) na sajm Vinitaly 2009. u Veroni. To je ravno zlatnim medaljama s ostalih sajmova.
Običan Bibićev debit nevjerojatno je “easy drinking” vino za ovaj kraj. Svjež je i mineralan jer dio grožđa bere tri tjedna ranije od pune zrelosti kako bi vinu osigurao kiseline i svježinu. Debit je, uz pošip, maraštinu, chardonnay i sivi pinot, i u vinu R5. Ime znači “reserva od pet sorata”. Godinu dana njeguje ga na talogu što mu daje iznimno moćan miris, a u ustima je ljupko i nježno.
R6, pak, mješavina je crnih sorata i “bestseller” Bibićeva podruma.
To je tradicionalna mješavina ovoga kraja. Babić joj daje tijelo, plavina kiseline, a lasina arome ljubičice, priča Bibić nudeći i snažniji crnjak od grenachea, crne sorte iz doline Rhone. Moćno je to vino s aromama čokolade i višnje, pomalo ljuto, ali elegantno.
Kušanje kod Bibića zaokružuje raskošan prošek Ambra, ponovno od Debita. Ime mu je dao po sastojku mnogih parfema dobivenom iz probavnog trakta kitova.
To je klasičan prošek naših djedova od prosušenog grožđa. Za bačvicu od 225 litara potrošim tri tone grožđa, a u bocu puinim izmiješano vino iz sedam berbi koje miriši po cijeloj Dalmaciji – veselo priča Alen.