Baranja je vinska regija s najistaknutijim “terroirom”, kombinacijom utjecaja tla i klime, u Hrvatskoj. Tamošnja je vina doista lako prepoznati po slasti koju stvaraju malo jači ali dobro izbalansirano alkoholi i po posebnoj gustoći. Svako pravo baranjsko vino kroz grlo prolazi polako kao što fino riječno blato prolazi kroz prste, a tipična su i najšire dostupna vina obitelji Josić i Belja.
Graševina je najraširenija sorta u Baranji, a ondje imaju i odlične chardonnaye, sauvignone i sive pinote, prirodni par riječnoj ribi. Josić uz graševinu prozivodi dobar sauvignon, a i baranjski div Belje već je predstavio dva vrlo dobra chardonnaya Goldberg iz berba 2006. i 2007.
To su moćna, ozbiljna bijela vina koja će lijepo pratiti i šarana i soma i smuđa. A uz fiš-paprikaš, posebice slađi, kakav je pripremio Arpad Šipec, najbolje će pristajati crveno vino Ciconia nigra. Damir Josić pod tom etiketom prepoznatljivom po slici crne rode nudi mekano i ne prejako, ali slasno vino rubinske boje kojim dominiraju arome voće poput kupina i borovnica. U taj voćni karakter odlično su se uklopile odmjerene kiseline i srednje istaknuti tanini.
Ciconia nigra obitelji Josić mješavina je bordoških sorata cabernet sauvignona i cabernet franca te crnog pinota koji potječe iz Burgundije. Uzgojene na padinama Banova brda, i te tri francuske sorte pokazuju zašto Baranju nazivaju i “vinskom majkom”.