U Champagnei rade i bijela vina od crnoga grožđa. Gotovo u svakom bijelom šampanjcu ima crnog pinota. Zato su tamošnji vinari ta prekrasna vina podijelili po karakteru. Šampanjci s duhom najsvježiji su i piju se prije jela ili uz predjela. Šampanjci s tijelom puniji su i pratnja ribi ili bijelome mesu. Oni sa srcem dulje odleže i pristaju uz tamnije meso, a šampanjci s dušom su velika, zrela vina koja se piju rijetko, ali se zato nikad ne zaboravljaju.
Takvu podjelu treba prihvatiti u vrijeme blagdana, kad će fina jela zaslužiti bolja vina nego inače. I mogu to biti pjenušci, a ne obvezno šampanjci. Misal blanc de blancs Đordana Peršurića iz Poreča svježi je pjenušac s duhom napravljen samo od chardonnaya. Plešivička obitelj Tomac ima izvrstan tri godine odležani pjenušac Clasic. To je vino punoga okusa, s tijelom, a pjenušac sa srcem predstavila je krajem studenoga Poljoprivredna zadruga Vrbnik. Njihov rose prirodni je pjenušac od žlahtine i brajdice, izvornih sorti s Krka. U Hrvatskoj još nitko ne radi pjenušce s dušom, zrele poput najboljih šampanjaca, dakle, ne čuva ih u podrumu sedam ili deset godina prije puštanja na tržište. Na kušanjima se naiđe i na takve, ponajprije iz privatnih zbirki. Tako se i šenkovački pjenušac Šenpjen star deset godina pokazao izvanrednim na jednom okupljanju ljubitelja pjenušavih vina.
Različite karaktere imaju i mirna vina. S duhom su škrleti, žlahtine, zeleni silvanci, mlade malvazije, graševine, sauvignoni, rizlinzi… Vina s tijelom daju zweigelt, frankovka, merlot, syrah ili teran, pa i bijele sorte poput chardonnaya, ako su odnjegovana na kvascima. Vina sa srcem zrele su malvazije, pomno rađeni rizlinzi, cabernet sauvignoni… Srčana su i najbolja slatka vina odležanih berbi ili od prosušenih bobica. A vina s dušom? To su ona najbolja, o kojima se ne govori nego razmišlja. O čemu? O tome kad ćemo ih ponovno kušati.
Nisam nikakav vinski znalac ali mi je bas nova informacija da se moze bijelo vino praviti od crnoga grozdja