Glavna je sorta slavnih mađarskih tokajaca, uz lipovinu te ponekad i žuti muškat. Dobro podnosi plemenitu plijesan i višedesetljetno odležavanje kakvo se očekuje od kralja vina i vina za kraljeve. U posljednje vrijeme sve više od njega rade i vrlo dobra, ponekad i odlična suha bijela vina. Širom svijeta ga znaju kao furmint. Naše staro ime mu je moslavac, što mu odaje i podrijetlo, iako su ga Moslavci zaboravili i okrenuli se škrletu. Slovenci ga zovu šipon, po iskrivljenoj francuskoj frazi “c’est si bon” (tako dobar), a Međimurci su ga prigrlili kao svoju sortu i nazvali pušipel. Posvetili su mu i festival u Štrigovi od 18. do 20. svibnja. “Na Međunarodnom vinskom festivalu i sajmu vinarske i vinogradarske opreme može se probati sve najbolje što Međimurje daje, a čiju kvalitetu potvrđuju brojne nagrade. Međimurski vinari osvojili su tri medalje na prošlogodišnjem Decanterovu ocjenjivanju u Londonu, među njima i jednu i platinastu”, rekao je David Štampar, predsjednik udruge „Hortus Croatiae“. Festival pušipela u Štrigovi bit će odlična prilika za kušanje vina 24 međimurske vinarije te izbor koju posjetiti 25. i 26. svibnja tijekom Dana otvorenih podruma. Gosti međimurskih vinara bit će i njhovi kolege iz Dubrovnika i okolice, a međunarodni karakter ima zahvaljujući susjedima Slovencima i Mađarima, te Poljacima iz Kujawsko-pomorskog vojvodstva. Dani vina u županiji Zrinskih završavaju vinskim balom u dvorcu Terbotz 1. lipnja na kojem će i službeno biti otvorene prve boce pušipela berbe 2017. godine. Međimurski vinari bili su prije 30-ak godina najnapredniji u Hrvatskoj. U Zagrebu nije bilo restorana koji nije točio njihova vina barem kao otvoreno vino kuće, a imena Lebar, Matanović, Lovrec izgovarala su se s posebnim poštovanjem. Prije 20-ak godina kao da su nestali s vinske scene, a prije 10 su se hvala Bakhu, bogu vina, počeli vraćati. Priču danas vodi nova generacija vinara, mahom fakultetski školovanih. Povratak na vrh ne ide brzo, no čini se da su na vrlo dobrom putu. Pokrenuli su i klonsku selekciju pušipela, odnosno moslavca. Pokusni vinograd odabranih trsova s najboljim osobinama posađen je 2012. u Svetom Urbanu, a prva je berba bila 2014. na imanju obitelji Horvat.
Cilj je u dogledno vrijeme izdvojiti tri ili četiri najbolja klona pušipela čije će grožđe omogućiti proizvodnju različitih tipova vina, od pjenušaca, preko mlčadih i svježih vina do odležanih suhih pa i slatkih predikatnih. Primjeri takvih vina već se mogu kušati. Vinska kuća DGA od pušipela radi pjenušac Sibon, mlado vino ima gotovo svaka međimurska vinska kuća, a zrelije se iskazalo i u međunarodnoj konkurenciji. Pušipel Prestige 2016. vinarije Dvanajščak-Kozol osvojio je ove godine srebrnu medalju na prestižnom ocjenjivanju Mundus Vini u Neustadtu an der Weinstraße u njemačkoj vinskoj regiji Pfalz. Slađe pušipele kasnijih berbi imaju, ili su imale, vinarije Novak, Cmrečnjak i Kossi. Povratak vinara na stare staze slave prate u Međimurju i restorani. Mala hiža u Mačkovcu odavno je hram dobre hrane, na Gastronautovoj listi 100 najboljih restorana lani su bili i Mamica iz Nedelišća, Trattoria Rustica i Barok iz Čakovca te lopatinečki Međimurski dvori, za svaku preporuku je i čakovečka Mundoaka, a restoran Terbotz u Železnoj Gori povezuje finu gastronomiju i enologiju. Vlasnik Branimir Jakopić prvi je međimurski vinar s platinastom Decanterovom medaljom. Osvojila ju je Graševina izborne berbe prosušenih bobica, odlična pratnja slavnoj međimurskoj gibanici.