Santa Lucia 2015. bila je povod za Kozlović time – vrijeme za prijatelje, susret svih članova momjanske vinske obitelji i zaposlenika njihove vinarije sa zagrebačkim ljubiteljima vina na Oleander terasi hotela Esplanade. Santa Lucia paradno je bijelo vino vinarije od grožđa malvazije istarske koja raste u vinogradu posađenom 1962., čije ime i nosi. Santa Lucia 2015. je, prema informaciji na kozlovic.hr, odležala 12 mjeseci u velikim drvenim bačvama i tri mjeseca u inoksu pa u boci i sasvim je drukčije vino nego što je bila davna prva berba 2001. Ona je dozrijevala u bačvicama od 225 litara od hrasta i akacije i imala je tonove sherryja te vinjaka. Slično je proizvedena i 2004., a s 2006. su Kozlovići prešli na velike bačve, no zadržali su snagu i zrele mirise i okuse. Puna vina jake boje koja se poslužuju na 12 stupnjeva bile su i Lucije 2008., 2009. i 2011. Potonja je na Vinskim zvijezdama 2014. osvojila pet zvjezdica, što znači najmanje 95 od 100 bodova, a ocjenjivači su je opisali kao živo, svježe, puno i bogato, posebno vino zrelih aroma s velikim potencijalom odležavanja… Berba 2013. bila je prva Santa Lucia drukčijeg stila.
Sam je Gianfranco lani u travnju rekao kako ju je napravio svježijom te da nije pogriješio. U teškoj 2014. godini grožđe nije bilo dovoljno dobro da bi dalo vino dostojno te etikete, a 2015. već je na lanjskom kušanju iz bačve iskazivala velik potencijal. Sad je to vino na pragu zrelosti s izraženom svježinom koja će mu omogućiti godine lijepog sazrijevanja u boci. Kao što priliči zvijezdi večeri, kušanje najnovije bijele Santa Lucije trebalo je pričekati, no to ne znači da je prije otvaranja prve boce bilo dosadno.
Počelo je s Valleom 2016. Uzvanike je pri dolasku na Oleander terasu dočekala čaša te svježe mješavine malvazije i sauvignona iz istoimenog vinograda neposredno uz novu vinariju. Dalje se kušalo kako je tko htio, no “školski” redoslijed upućivao je na finu i laganu Malvaziju 2016., pa JRE Malvaziju 2015. koju su, od grožđa sa Santa Lucije, kreirali Kozlovići sa chefovima 13 restorana udruženih u Jeunes Restaurateurs (JRE) Hrvatska. Napunjeno je 2160 boca koje se istaču samo u tim restoranima. Svinjon 2016., a riječ je o sauvignonu iz vinograda Valle, bio je kraj prve runde vina. Drugu je otvorio Muškat momjanski 2016. suhi.
Izvanredno vino ima bogat miris ruža i grožđa koji upućuje na slast, no suho je, s finom svježinom i snažnim karakterom. Slijedile su Violetta 2016., suha ružica od merlota i terana, neprozirni Teran 2016. intenzivnog voćnog mirisa pa najdojmljivije vino susreta, Santa Lucia Noir 2012. Šećer prije kraja bili su Muškat momjanski 2016. poluslatki i Muškat ruža 2016. s više mirisa ruže nego što ima muškat bijeli, a kao med na kraju stigao je Mediteran. Fortificirano vino od terana aromatizirano medom.