Na Agronomskom fakultetu ne predaju hrvatsku književnost niti povijest grada Zagreba. Ipak, studenti vinogradarstva i vinarstva poprilično dobro upoznaju priče Augusta Šenoe. Dio studija provode u Jazbini iznad Maksimira gdje fakultet ima 10,5 hektara vinograda i podrum. Tamo rade vina s imenima Šenoinih likova ili djela – Zlatarevo zlato (traminac), Dora Krupićeva (graševina) te crne mješavine Kontesa Nera i Crni vitez.
- Imamo 250 sorti vinove loze i nekoliko desetaka križanaca europske vinove loze sa srodnim vrstama. Naši studenti uče cijeli proizvodni ciklus grožđa u vinogradu, al ii tehnologije proizvodnje svih tipova vina – priča prof. dr. Bernard Kozina iz fakultetskog Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo.
Gotovo polovina vinograda zasađena je chardonnayom čije vino prodaju pod sortnim imenom. Prema broju trsova, slijede traminac, graševina, rajnski rizling, bijeli, sivi i crni pinot, sauvignon, zweigelt, merlot, cabernet sauvignon, syrah, frankovka, bijeli i žuti muškat. To su sorte od kojih u podrumu profesori i studenti rade vina. Rade i pjenušce od chardonnaya, bijelog pinota i crnog pinota, al ii slatka vina poput izbornih berbi prosušenih bobica te ledenih berbi.
- Predikate radimo od traminca, nekad i od graševine, koje imamo puno manje – kaže prof. dr. Kozina.
Vinograd u Jazbini je golem. Tko ga obrađuje?
- Ima nas – smije se Mirela Osrečak (na slici).
- Studenti se moraju naučiti poslu, a to se ne može samo kroz knjigu. Znači rade. Ali kad je najviše posla tu su i sezonski radnici – priča ta stručna suradnica pokazujući kako se obrezuje loza.
U podrumu u Jazbini vina se i prodaju. Litra u rinfuzi stoji od 20 do 30 kuna, butelje su od 40 do 70 kuna, a bočice slatkih predikatnih vina i do 200 kuna. Prodaju se i u duty free shopu u Zračnoj luci Zagreb.
Ledena berba traminca, ponosan je Kozina, proglašena je najboljim vinom u Mariboru na ocjenjivanju vina proizvedenih na 15 europskih sveučilišta. O takvom bi vinu danas i August Šenoa, da je živ, sigurno ispričao neku novu lijepu priču.