Teško je zaboraviti vino Rodoslov 2009. vinarije Aleksandrović iako smo ga kušali nakon 20-ak drugih uzoraka. Donio ga je Nenad Maslek, regionalni menadžer tvrtke Lallemand (koja prodaje kvasce i ostale specijalne sastojke za proizvodnju vina), ponudio nakon kušanja slovačkih vina i oduševio.
Klasična bordoška mješavina cabernet sauvignona (70 posto), merlota (20 posto) i cabernet franca odležala je godinu dana u novim bačvicama, pa 18 mjeseci u velikim bačvama, a u bocu je napunjena 12. srpnja 2013., što je i navedeno na etiketi. Prodaje se od prošlog mjeseca.
Ima 14,5 posto alkohola, šest grama kiselina po litri i dva grama neprovrelog šećera. Gotovo je savršeno skladno, čisto, puno, s mekim taninima te je pred njim puno godina ugodnog starenja. Svakako je za preporuku Bakhovoj djeci koja se zapute na onu stranu Dunava. Pristajao je uz perkelt od janjetine, lijepo bi zaokrućio i to nježno meso pečeno ispod peke, ali najradije bih ga pio uz maceriran pa pečen jelenji file, onaj komad koji bi se kod krave zvao biftek.
Rodoslov, prema podacima s interneta, u Srbiji stoji oko 230 kuna što je puno za butelju, ali ne i kad je vino ovakvo.