Lijepo su složili hranu i piće za tu svečanu večeru u pogrebnom poduzeću, pardon, za ulazak u Europsku uniju. Jelovnik i vinsku kartu prenosim u cijelosti:
O VEČERI, HRANI I VINU
Pripremili smo Vam hrabra i autentična jela, ukorijenjena u tradiciji svih hrvatskih regija i reinterpretirana na suvremen i uzbudljiv način, obogaćena zanimljivim teksturama kako biste nepcem upoznali Lijepu Našu.
Sve namirnice odabrane su s velikom pažnjom, dolaze od malih i iskrenih proizvođača – svakoj se namirnici zna podrijetlo, lokalitet i povijest. Nudimo vam sezonske, lokalne i divlje okuse, ali i one zanemarene, zaboravljene – okuse kojih se vrijedi podsjetiti. Odabrali smo prirodna i organska vina, nastala od autohtonih sorti u kojima je utjecaj čovjeka minimalan ili gotovo nikakav. Ta hrvatska vina s karakterom vjerno prate ponuđena jela i sljedove večere.
U slast!
DOBRODOŠLICA – KRUH I SOL
Topao kruh i par zrna soli iskrena je dobrodošlica običnog čovjeka. Ispečen je od šest žitarica iz lokalnih mlinova, poslužen topao s najljepšim cvijetom soli iz Paške solane – unikatnog bouqueta, lagano kremastog i slatkastog okusa.
PJENUŠAC TOMAC BRuT CLASSISS
Plešivice – osuncanih brega sjeverozapadne Hrvatske, osvježavajuci, suh i snažan, aromatski zaokružen.
ZEMLJA DOBROG SIRA I ČISTE PRIRODE
Sa zelenih pašnjaka na kojima bezbrižno pase naše blago dolaze nam vrhunski sirevi. Autenticni kozji i ovČji sirevi iz razliČitih regija posluženi su uz mlado organsko povrĆe iz vrtova vrijednih vrtlara.
CORONICA GRAN MALVAZIJA 2009.
Iz misticne zelene Istre, prepoznatljive sortnosti, mirisna, cvjetna i mineralna, s nijansama vanilije i bazge, bademastog završetka.
GRAŠEVINA GOLDBERG BELJE 2011.
S vinograda nad Dunavom, zlatne boje, s mednim aromama osvaja nepce dugo nakon ispijanja.
RED ZA PLAVU RIBU
Red na gradskoj ribarnici, na skliskom podu ljuskice, posvuda miris svježe plave ribe, miris mora, miris pučine.
A na tanjuru tri inćuna – jedan mariniran, jedan konfitiran i jedan slani uz mladi licki krumpir – na podlozi svježe ubranog povrca – dozivaju mirise djetinjstva generacija priobalnog žitelja koji je opstao i odrastao uz plavu ribu.
ZLATAN POŠIP 2010.
Dalmatinsko bijelo vino, raskošnih mirisa i aroma mediteranskog bilja.
VINA LAGUNA FESTIGIA MERLOT 2010.
Iz čarobne Istre, intenzivnog mirisa, s notama višnje i bobičastog crnog voća, bogat zrelim taninima.
JANJETINA ISPOD PEKE
Tradicionalno hrvatsko jelo pripremljeno na suvremen način s bobom, grahom i kupusom, oplemenjeno divljim koromačem i smiljem – mirisima koji nas vraćaju na makiju gdje priča s janjcima i počinje.
STINA PLAVAC MALI BARRIQUE 2010.
Snažno vino s osunčanih padina dalmatinske obale, elegantno, mekano i toplo.
DE GOTHO CRNI PINOT 2012. KUTJEVO
Iz Slavonije, s mirisom ljubičica i dozrelih kupina, malina i šljiva, snažno i skladno.
SALENJAK
Tipičan kolač kontinentalne Hrvatske oplemenjen marelicama i začinima iz drugih regija povezao je cijelu Hrvatsku u jednom desertu
KRAUTHAKER ZELENAC IZBORNA BERBA BOBICA 2009.
Iz zlatne Slavonije s aromama južnoga posušenog i ušećerenog voća, meda, svijetloga cvijeća.
TRAMINAC PRINCIPOVAC IZBORNA BERBA 2010.
Prije 6o godina se njime nazdravljalo na krunidbi kraljice Elizabete Druge, i sada je s nama, boje suhog zlata, aromatiČan, elegantan, samozatajan.