Netko će ipak preživjeti smak svijeta najavljen za 21.prosinca 2012. Što će piti? Lauren Davis je na američkom portalu io9.com sljubila ono što će preživjeli moći pronaći za jelo s vinima koja će valjda biti sačuvana u privatnim podrumima. Uz štakore, koji su uobičajena hrana u nekim afričkim zemljama, preporučuje fini francuski merlot. Chateau Petrus, najskuplje i jedno od najboljih vina svijeta, je bordoški merlot pa tko ga nađe poslije apokalipse, neka uživa. Francusko je vino vjerojatno izabrala i zato jer su Francuzi jeli štakore tijekom francusko-pruskog rata (1870.-1871.), a enciklopedija Larousse Gastronomique navodi i recept za pečene štakore na bordoški način. Štakori se love po vinskim podrumima, odere im se koža i izvadi drob. Preliju se umakom od maslinova ulja i vlasca te ispeku na vatri od bačvica.
Uz vjeverice Lauren Davis preporučuje crni pinot, a uz puževe, koji su jaka hrana, iznenađujuće bi poslužila relativno lago bijelo vino chenin blanc. Zrikavce bi sljubila s tekilom, a velike paukove poput tarntul s cabernet sauvignonom.
Na kraju je iz sfere neobičnog prešla u sferu morbidg pa ponudila i vino uz ljudsko meso. Pozvala se na vrlo čitane internetske novine The Huffington Post koji je uz jezik preporučio syrah, a uz jetrru Barolo. Najpoznatijem filmskom kanibalu, Hannibalu Lecteru (lijevo), tu je više pristajao Chianti. Chardonnay, po The Huffington Postu, pristaje uz mozak, kojeg je autoru očigledno nedostajalo.