Tri hektara površina je “svemirskog” vinskog podruma kojeg je 12. rujna 2011. otvorila vinarija Belje podno vinograda na Banovu brdu. S tri hektara vinograda obiteljsko gospodarstvo može živjeti od vina, a Belje će na takvoj površini prerađivati grožđe sa svojih 583 hektara. Kako, pokazali su a otvaranju. Iz traktorske prikolice istovareno je grožđe u ruljaču, gdje se odvajaj peteljke i dalje “sve ide samo”. Četiri preše, 12 vinifikatora i 247 inoks spremnika u koje stane 8 milijuna litara vina. I to u finim uvjetima, uz održavanje temperature i vlažnosti u cijeloj vinariji. Prijem, prerada i čuvanje vina je automatizirano i svime se upravlja iz kontrolne sobe s računalima. Na otvaranju vinarije bile su stotine gostiju, nasreću ponajmanje političara, a osim čobancem i volom s ražnja, domaćini su ih počastili i graševinom 2010. s posebnm etiketom, otisnutom baš za ovu prigodu. Šteta samo što su je ispred vinarije točili u plastične čaše, na ulazu u čaše za pjenušac, a za stolom u najjeftinije vinske čaše od debelog stakla.
Chardonnay je prvo grožđe isprešano u novom podrumu, a njegovm je branjem započela i berba na Banovom brdu. Nova vinarija će, kad završi prerada grožđa biti otvorena i za posjetitelje. Ponajbolja crna i bijela vina odležvat će u drvenim bačvama u staro, preuređenom podrumu u Kneževim Vinogradima.