Mladina je konačno predstavila pjenušac. Kušali smo ga u njihovu podrumu još prije godinu i pol. Prije šest mjeseci ponudili su ga uz uvjet da o njemu ne pričamo, a sad je konačno na tržištu. Nazvali su ga POJ. Osim što podsjeća na pjevanje, to je i kratica geografskih lokaliteta Plešivica-Okić-Jaska s kojih pjenušac i potječe. Ime su odabrali posjetitelji Facebooka u nagradnoj igri na stranici Volim vino. Zelenkaste je boje sa zlatnim odsjajem, miriše na brioše i orašasto voće i ima lagano gorak, ugodan okus. Idealan je, kažu, kao aperitiv, a u Konzumovoj online trgovini stoji 100 kuna.
Ovaj je plešivički podrum predstavio i Sauvignon Zlatni Gaj, novo vino iz prekrasnog vinograda Gaj nedaleko od Jastrebarskog. Poluslatko vino dugotrajnog okusa odlično će pristajati i uz jače deserte. S tog položaja već su, kao obični “gajevi”, stigli također poluslatki sauvignon i traminac s bijelom etiketom, a Zlatni Gaj ima crnu. Željno iščekujemo i ledene berbe ovih dviju sorata. I samo smo bodrili berače 9. siječnja 2009. oko 6 sati ujutro. Bio je minus 13, ipak malo prehladno da im i pomognemo. “Pomoći” ćemo kad i to vino stigne u bocu.