Berba 2018. bila je za našu kuću, za gušte. Vina iz 2019. bit će i za prodaju, a ova 2020. je za ljubav, za slađi život, opisao je Drago Kurtalj iskustva s merlotom koji je posadio na prekrasnom položaju Veselnica. Nedavno je imao treću berbu. Bilo je to zadnje grožđe koje je brao, a podosta bobica već se prosušilo na trsu.
– Nekaj su pojele tice, nekaj pčelice, nekaj se posušilo, a nekaj bumo i mi spili – na sebi svojstven način ispričao je Dragec kako je s prirodnim stanarima vinograda podijelio grožđe velike francuske sorte koju, koliko zna, drugi na Plešivici još nemaju.
Grožđe smo kušali i toliko je koncentrirano i slatko da je lako predvidjeti kakav će nektar dati. Loza se penje i po orahu iznad vinograda pa se može zaključiti da posprdna tvrdnja kako će se nešto dogoditi „kad na vrbi rodi grožđe“ na Veselnici poprima drugi značaj. A i naziv merlot ukazuje da ga treba prepustiti pticama. Merle na francuskom znači kos.
Ovogodišnji merlot iz mladog vinograda sad fermentira u vjerojatno najstarijem podrumu na Plešivici, u središtu istoimenog naselja. Drago, supruga Dubravka i sestra Mirjana nedavno su ga preuredili i puno više prostora predvidjeli za pjenušava vina kojih je u ukupnoj proizvodnji oko 40 posto. Rade tri pjenušca klasičnom metodom druge fermentacije u boci. Po punoći okusa prvo treba kušati zavodljivi Rosé s oznakom brut što se može prevesti kao suh, ali znači i da može imati do 12 grama po litri neprovrela šećera. U Roséu je 80 posto crnog pinota, a začinjen je mješavinom sorata iz starog vinograda. Prije Drugog svjetskog rata na Plešivici se zajedno sadilo različito bijelo grožđe poput veltlinca crvenog, kraljevine, šipelja, lipovine te šipona, kako u dijelovima Hrvatske i Slovenije zovu kakvoćom iznimnu sortu moslavac. Taj naziv ukazuje i na njezino moguće podrijetlo. Kao pušipel je poznatija u Međimurju, a kao furmint u Njemačkoj, Austriji i Mađarskoj. Obavezna je u slavnim slatkim vinima iz Tokaja, u kojima uvijek ima i lipovine, Mađari je pišu hárslevelű, a samo nebo zna kako to izgovaraju.
I bijeli pjenušac ima oznaku slatkoće „brut“, Kurtalji su ga napravili od chardonnaya (60 posto) te starih sorata i nazvali DRI, prema inicijalima djece Done, Roka i Ivana.
Pjenušava perjanica kuće je odležani Cuvée Prestige. On nosi i oznaku berbe, što ukazuje na to da će svake godine iz koje ga naprave, a to su samo najbolje, dati drukčije vino. Prvi Prestige je iz 2013. i zrelo je, puno, kompleksno, istovremeno i nježno vino. Pristaje gotovo svim sirovim plodovima mora, a mnogima će neko vrijeme biti jako lijepo nakon što ga popiju u intimnom društvu. Ne zbog alkohola.
Od mirnih vina, za preporuku su sivi pinot bakrenaste boje koju je „zaradio“ kraćom maceracijom tog bijelog grožđa tamne kožice u vlastitom moštu, dugo macerirani jantarni rizling te crni pinot. Preuređujući podrum njemu su Kurtalji posvetili i posebnu sobu u kojoj odležava u bačvicama različite starosti. Tako žele izbjeći pretjerani utjecaj drveta na delikatnu sortu. Pokraj je i mala arhiva s buteljama te magnumima, 1,5 litarskim bocama za koje se kaže kako su prava mjera za dvoje. Ako jedan ne pije.