Usred Bordeauxa ‘maznuli’ smo zlato za blend bordoških sorata merlot, cabernet sauvignon i cabernet franc oplemenjen ili popravljen teranom… Pohvalio se tako Milan Budinski, direktor vinarstva i proizvodnje porečke Agrolagune velikim priznanjem, zlatnom medaljom za vino Festigia LV Riserva 2015. na ocjenjivanju Citadelles du Vin, koje je održano jubilarni 20. put u mjestašcu Bourg nedaleko od Bordeauxa. Merlot i dva caberneta, roditelj cabernet franc i dijete cabernet sauvignon, kojem je drugi roditelj glasoviti bijeli sauvignon, dominantne su sorte od kojih u toj velikoj vinskoj regiji rade neka od ponajboljih vina na svijetu. Omjeri se razlikuju od podruma do podruma i od godine do godine, a kao začine bordoške vinarije koriste i malbec, petit verdot te carménère. Potonja tri začina zauzimaju oko dva posto bordoških vinograda, a i sami daju poprilično dobra vina u nekim drugim francuskim regijama, europskim državama, pa čak, poput malbeca u Argentini, i na ostalim kontinentima.
I u Laguninoj klasičnoj bordoškoj mješavini omjer sorata razlikuje se od godine do godine, a stalan je samo začin, odnosno crni istarski vinski ponos teran. Festigia Riserva LV, potonja dva slova samo su kratica za Laguna vina, iz nagrađene berbe 2015. napravljena je od cabernet sauvignona, merlota i terana, a kušali smo je 1. lipnja ove godine, na desetu obljetnicu Milanova dolaska u Agrolagunu. Bilo je to prije nego što je objavljeno da se ovo vino pozlatilo u Bordeauxu, ugodno kušanje nekih Laguninih vina koja se proizvode u manjim serijama pa su i teže dostupna. Za ovu Riservu grožđe je brano dosta kasno, nakon pune zrelosti koju ne određuju mjerenjem sladora, kiseline, ekstrakta ili sličnih parametara.
- Noga test nam pokazuje kad je vrijeme za berbu – dobro je bio raspoložen Milan.
- Udariš nogom po trsu i ako bobice padaju, beri… No za ovo vino, kad vidimo da bobice padaju nakon udarca, ne poberemo grozdove, nego odrežemo lucnjeve i pustimo da se bobice prosuše na trsu. Takvog prosušenog grožđa u ovom je vinu obično 70 ili 80 posto, a ponekad je i sva sirovina prosušena. Vino zrije godinu dana u novim drvenim bačvicama, pa godinu dana u rabljenim bačvama od 1000 litara – rekao je Milan dodajući kako su dosad pod tom etiketom radili vina iz berbi 2009., 2011., 2013., 2015. i 2016., a 2017., 2018. i 2019. Festigije LV Riserva nema.
Berba 2015. doista je izvrsno vino. Izgleda gusto i puno, miriše čvrsto, a okus mu je mekan. Morao sam malo izmiješati uobičajene pojmove o dojmovima o ovom vinu koje nije slatko, ali je prepuno slasti i teoretski bi izvrsno pristajalo orijentalnim jelima. No ne mogu se sjetiti orijentalnog jela čiju strukturu ovo vino neće raznijeti poput tsunamija pa s njim treba igrati na sigurno: sjesti navečer s nekom posebno dragom osobom, omirisati ga pa liznuti i o hrani, barem onoj koja je samo za tijelo, vrlo brzo više se neće razmišljati.
U uobičajenoj mješavini sorata za ovo vino su merlot s oko 14,5 posto alkohola, cabernet sauvignon s 13,5 i teran s 12 posto pa vino na kraju ima oko 14 posto alkohola. Sad je berba 2013. na tržištu, što u praksi znači na vinskim kartama biranih restorana, a kupiti se može u vinariji. Ona od bordoških sorata sadrži samo merlot, koji je naziv dobio po francuskoj riječi “merle”, a to je ptica kos. Imao bi “kos” čak 15 posto alkohola i relativno hladne godine pa su ga morali spustiti tako što su u fermentaciji dodali i malo malvazije s potencijalnih 12 posto. Nisu to mogli učiniti cabernet sauvignonom zato što on dosta kasnije dozrijeva, a može pokvariti vino pobere li se prije, dajući mu “zeleni okus”. Festigia LV Riserva iz berbe 2013. prošle je jeseni osvojila zlatnu medalju na ocjenjivanju “Emozioni dal Mondo: Merlot i Cabernet Insieme” u talijanskom Bergamu. Riječ je o jedinom natjecanju merlota, caberneta i njihovih mješavina pa i medalja iz Bergama ima posebnu težinu.