Hrskave, svježe rotkvice odlično pristaju svježem siru i vrhnju, šunki te raznim salatama, posebno u vrijeme Uskrsa kad im je i sezona. Niskokalorične, su, pune vitamina i minerala. A lišće rotkvice? Što s njim? Baciti? Ne, lišće rotkvice odlično je za pripravu bogate krem juhe. Sve što nam priroda podari ne samo da je iskoristivo, i dragocjeno je.
Glavica luka sitno se nasjecka i propirja na maslacu. Doda se na krumpir izrezan na kockice od centimetra, još malo popirja pa zalije se povrtnim ili pilećim temeljcem. Ubaci se narezano lišće rotkvice, posoli, popari i nastavi pirjati. Kad je krumpir kuhan, kuhano je i lišće rotkvice. Štapnim mikserom se za nekoliko minuta dobije glatka masa i eto juhe koja će pobuditi sva čula. Nevjerovatno je da tako bazične i jeftine namirnice nude tako raskošan oku i potvrđuju činjenicu da je u kuhinji manje vrlo često više, kao u glazbi i mnogim drugim lijepim aktivnostima. Imate li, na kraju se zelena juha od crvene rotkvice može ukrasiti vrhnjem ili čvrstim jogurtom. Pokušajte, užitak je zajamčen! Vino? Bijeli pinot, primjerice Trdenićev.
.
.
.
.
Pratite nas.
Budite veselo i živo,
vole vas Ana i Ivo