Ima li majoneze za burgere?
Nema.
Bit će!
Imamo burgere, krumpir, svježe paprike, zelenu salatu, tikvice, luk. Nemamo rajčice, peciva, majonezu… Tako smo brojali raspoložive sastojke za mesni ručak. Burgeri od čiste junetine odličan su početak.
Kruh će poslužiti umjesto peciva, rajčicu ne možemo “napraviti”, barem ne dovoljno brzo za današnji ručak, ali majonezu ćemo raditi sami.
Jaje, decilitar maslinovog ulja, žličica senfa, žličica jabučnog octa, malo soli, papra, dvije minute rada štapnim mikserom i eto je! Mali savjet: oprezno s octom. Ako nedostaje, dodati ga je lako, ali ako ga se stavi previše, ne možeš ga izvaditi.
Snašli smo se i za rajčicu, odnosno smislili kako je nadomjestiti. Od paradajzova soka izmiješanog s pomidorovim i uz malo papra, pa malo bibera, napravili još jedan ukusan dodatak.
Da nema korone, da nije i krajem ožujka tako hladno, iz mnogih bi dvorišta ovih dana mamio miris burgera s roštilja. No, korona je tu i friško je, ali burgeri iz tave, pojednostavljena verzija jednostavne inačice, ukusni su i sočni.
Radosno su zacvrčali na zagrijanoj i malo zauljenoj grill tavi. Nakon okretanja dobili su četvrtinu žlice maslaca svaki i još četiri minute grilanja. Ne treba gledati na sat. Lijepo se vidi kako se peku i crvena boja na njihovom bočnom dijelu nestaje.
Na istom ulju smo nakon burgera kratko popekli tikvice izrezane na trake i dio narezanog luka. Jedan je burger evoluirao u cheeseburger. Minutu prije kraja “pokrili” smo ga kriškom sira. Dovoljno da se stope.
Serviranje je bilo po sistemu uradi sam: sastojci na tanjuru pa slaži kako želiš. Na prvu krišku kruha majoneza i umak od rajčice. Pokriješ to listom zelene salate pa staviš narezanu svježu papriku, luk, pečene tikvice i burger. Pečeni krumpir je sa strane i veselje za nepce može početi!
Dvojili smo što piti. U igri su bili coca cola, pivo i vino (ha – ha). Kapistran crni Iločkih podruma, frankovka i cabernet sauvignon, bio je vrlo dobar izbor.
.
.
.
.
Pratite nas.
Budite veselo i živo,
vole vas Ana i Ivo