Fino, toplo, voćno i puno vino je Plavac mali 2016. Luke Krajančića iz Zavalatice na Korčuli. Kompleksan i harmoničan crnjak miriše na suhe šljive, a ima dobre kiseline, skladne tanine i ugodan dodir drva. Ocjenjivači Vinskih zvijezda preporučuju ga uz slane inćune, srdele na žaru, pečenu tunu ili ramstek, a butelja je u vinariji 70 kuna.
Tri zvjezdice osvojio je Sansigot 2015. vinarije Šipun iz Vrbnika na Krku. Vino od gotovo izumrle sorte sa Suska miriše na ljubičice, trešnje i kupine, vitkog je tijela i ugodnog okusa. Pristaje jelima od plave ribe, ali i ćevapčićima sa žara, a u vinariji stoji 65 kuna.
U konkurenciji su bili i svježi pjenušac Querccus brut, mješavina berbi 2015. i 2016. vinarije Rožić vina iz vinogorja Ozalj (vinoteka The Wine, 99,99 kuna) te vesela i lagana Graševina Vezak 2017. vinarije Daruvar (Vrutak, 27,99 kuna).