Pune četiri godine zrio je na kvascima šampanjac Valentin Leflaive Blanc de Blancs Extra Brut koji rade burgundijski vinar Olivier Leflaive i njegov prijatelj Erick de Sousa iz mjesta Avize u Champagnei. Grožđe je chardonnay iz glasovitog šampanjskog dijela Côte des Blancs, a bazno vino rade u bačvicama iz Leflaiveove burgundske vinarije. Rezultat je zreo i mineralan šampanjac čiji je okus pun kao da je riječ o uobičajenom šampanjskom miksu crnog i bijelog grožđa, a ne samo o chardonnayu.
U prvoj su rundi proizveli samo 7000 boca koje su na tržištu od rujna 2015. Jedna je bila i uvod u prekrasno kušanje mirnih bijelih vina Oliviera Leflaivea koje je u zagrebačkoj vinoteci Svijet vina vodio komercijalni direktor vinarije Bastien Gautheron. Počelo je baznim vinom, Bourgogne Les Setilles 2013., odličnim, istovremeno punim i reskim, što zahvaljuje i činjenici da je 20 posto vinificirano u inoksu kako bi se sačuvala svježina. Grožđe je iz različitih dijelova regije, ali nijedan vinograd nije od vinarije udaljen više od 25 kilometara.
Drugo vino Puligny-Montrachet 2013. posebno je po tome što u njemu ima grožđa iz svakog od 22 vinograda u toj apelaciji, području koje nosi ime Puligny-Montrachet. U ovom je slučaju riječ o općini.
Treće vino bilo je Chassa-
gne-Montrachet 2013. s premier cru položaja Clos Saint-Marc. Vinograd je star 25 godina, što znači da je u najboljoj snazi, a vino je posebno. Izvanredne su mu kiseline, ugodno je gorko i slano i definitivno nije dosadno. Svaki je gutljaj drukčiji doživljaj.
Mersault 2013. Blagny Sous Dos d’Ane ima fenomenalnu svježinu i mineralnost, a razlikuje se od ostalih kušanih vina po povrtnim aromama koje su primjerenije sauvignonu nego chardonnayu.
Drugi Puligny-Montrachet, također 2013., ali s premier cru položaja Les Folatieres je vino gotovo savršenog balansa pikantnosti i slanosti, a Batard Montrachet 2011. s grand cru položaja iznimno je i posebno vino koje se dugo pamti.