Ima u Hrvatskoj vinarija koje se diče dugom poviješću. Stari podrum u Kutjevu cisterciti su sagradili još 1232. i u njemu vina i danas zriju, no kroz tih 784 godine izmijenilo se puno vlasnika. Nema, međutim, u Hrvatskoj obiteljskih podruma koji već 100 godina pune vina u boce, no ima hrvatskih vinarija s tako dugom tradicijom na Novom Zelandu. Josip Babich, tada 17-godišnji iseljenik iz Runovića u Zabiokovlju, 1912. posadio je prve trsove na Novom Zelandu, a 1916. napunio prve boce. Peter, Joe i David Babich, koji danas vode vinariju, na tržište su upravo pustili jubilarno vino “100 years” iz vinograda Irongate u Gimblett Gravelsu, dijelu slavne regije Hawke’s Bay.
Savršeno zrelo grožđe za ovaj cabernet sauvignon obrano je 15. travnja 2013. Nakon prešanja kipilo je devet dana u otvorenim posudama, uz povremeno potapanje čepa od kožica koje su u moštu ostale i 15 dana nakon što je fermentacija stala. U francuskim drvenim bačvicama, dio su bile nove, a dio rabljene, sazrijevalo je 10 mjeseci i tada su pomno izabranu kupažu vina iz svih bačvica prebacili u dvije nove te ostavili u njima još sedam mjeseci. Pred Božić 2014. vino je napunjeno u 333 butelje i 100 magnuma (boce od litre i pol), a svaku je potpisao Joe Babich, izvršni direktor vinarije, jedan od najpoznatijih novozelandskih vinskih sudaca te enolog s više od 35 odrađenih berbi u karijeri.
Vino ima 14 posto alkohola, miriše slatkasto, na ljubičice i kupine, s naznakama vanilije, dima i cedra. U okusu se osjećaju kakao, koža i duhan, a preporučuju ga uz slabije pečeni biftek.
Prodaja vina “100 years” upravo je počela po cijeni od 399 novozelandskih dolara (oko 1825 kuna) za butelju, a magnum je 999 dolara. Babića je puno u Hrvatskoj i svijetu, ljubitelja Babich vina i više, a ovog cabernet sauvignona nema puno, pa se onaj tko ga želi kupiti, treba javiti brzo.
Tvrtku Babich wines je britanski Drinks International 2012. uvrstio u 50 najcjenjenijih vinskih brendova svijeta, a 2013. bili su novozelandska vinarija godine.