Sjedni za glasovir i… Ne trebaš zasvirati, možeš samo popiti čašu vina. Taj je glasovir 25 godina bio ukras vinoteke Bornstein na zagrebačkom Kaptolu. Povremeno je služio za izlaganje vina, a ulogu stola za kojim se nazdravlja ima od prošlog tjedna, otkad je naša najstarija, mnogima i najljepša vinoteka prodaji vina pridodala i ugostiteljstvo. Doris i Ivan Srpek preuredili su prostor i otvorili vinski bar pa će se vina moći i kušati, a ne samo kupovati.
- Imat ćemo svakodnevnu ponudu za kušanje tri vina iz određenog dijela Hrvatske, primjerice tri fina plavca, tri istarska bijela, tri graševine po akcijskoj cijeni u kojoj će biti uključena i primjerena hladna jela, poput vrhunskih sireva, pršuta, salama… – kaže Ivan Srpek, koji je sa suprugom Doris 2013. kupio vinoteku od osnivača Slavice i Vlade Borošića.
- Tom smo kupnjom dobili prostor koji je, zahvaljujući Borošićima, bio neizostavna destinacija za posjetitelje Zagreba. U potrazi za dobrim vinima, ali i finom, delikatesnom hranom, redovito nam dolaze turisti iz iz Kine, Japana i Koreje te skandinavskih zemalja (Šveđani, Norvežani, Finci, Danci…). Vinski bar će cijeloj priči dati novu dimenziju pa vjerujem da će se povećati i broj Nijemaca i Talijana naviknutih na uživanje u vinu – priča Ivan Srpek na šarmantnom hrvatskom s australskim naglaskom. Tamo je i rođen. Vodio je restoran, a prije 15 godina se doselio u Hrvatsku i počeo uvoziti vina. Prvo australska, a potom i iz najpoznatijih europskih vinskih zemalja.
- Sva će se ta vina naći i na vinskoj karti bara. Ponosni smo i na ponudu vina u velikim bocama, magnumima (litra i pol) te jeroboamima (tri litre) kao i arhivskih vina koja se traže kao darovi za rođendane i obljetnice – priča.
Supruga Doris dodaje da je u vinskom biznisu važno gosta privući i zanimljivom pričom.
- Najljepše je pričati o hrvatskim sortama i vinarima koji su zadužili svijet kao što su sorta crljenak, koju znaju kao zinfandel i primitivo, ili Miljenko Mike Grgich u Kaliforniji te obitelj Babich na N. Zelandu – kaže Doris.