Misal Blanc de blancs je bijeli pjenušac od bijeloga grožđa, od chardonnaya. Berba je 2008., dakle, doista je zreo, a to se osjeti i u izvanrednome mirisu. Na zagrebačkom predstavljanju pjenušaca porečke obitelji Peršurić poslužen je uz carpaccio od brancina, emulziju od maslinova ulja te grisin sa sipinim crnilom. Misal Blanc de noirs je, kao što mu i ime kaže, bijeli pjenušac od crnoga grožđa. Peršurići ga rade od crnog pinota, a pio se uz roladu od pilećih prsa i kozica na pjenici od tikvica. Od crnog pinota je i Misal Royal, novi, ružičasti pjenušac vinarije iz sela Peršurići kraj Poreča. Uz njega su se grickala pačja prsa na matovilcu i malinama. Dresing je bio s uljem od oraha i ostom od malina. Misal Millennium bio je prvi pjenušac istarske vinarije napravljen na bazi istarske malvazije, uz dodatak šampanjskih favorita pinota crnog i chardonnaya. Preporučuju ga uz tjestenine, a pristajao je i topljenome mladom kozjem siru sa smeđim šećerom i čili nitima.
Kratki odmor od pjenušaca pružila je mirna istarska malvazija. Peršurići povremeno rade i “obična” vina, ali ovo je ipak bilo i malo posebno. Iz berbe 2006. je, a dugo je ležala u starim drvenim bačvama.
Pila se uz sireve s pestom od oraha i badema. Potom je uz rižot s batatom, narom i Jakobovim kapicama poslužen Misal Rose, slađi pjenušac, a lijepa je večer završila još jednim novim vinom iz vinarije Peršurić, poluslatkim Misal Amorom uz tart od buče s cimetom.
Hranu su pripremali članovi kulinarskog studija Majstor kuhar. Glavna zvijezda bio je mladi i talentirani chef Dario Lide, a Branko Ognjenović, osnivač studija, akademik kulinarstva i nositelj prestižne titule World Master Chef, pomno je pratio što Dario radi.
A Ana Peršurić je ovaj put bila zadužena za vina koja radi više članova obitelji: Anin otac Đordano je odlučio specijalizirati se za pjenušce, a u vinariji je i sestra Katarina. Osim što su jedini specijalizirani vinari samo za prirodna pjenušava vina, i najveći su proizvođač u Hrvatskoj s oko 50.000 boca na godinu. Etiketa je 10. Osim navedenih jedini u nas rade i Misal Prestige od chardonnaya s dodatkom malvazije i pinota crnog, Misal Istra samo od malvazije, Misal Noir, jedinstveni crni pjenušac od borgonje, hrvatice i terana, te desertni pjenušac Misal Rouge od terana, mirisave sorte muškat ruža porečki i malvazije. Od mirnih vina, osim spomenute malvazije iz 2006., imaju i desertni muškat iz 2008.
Obitelj ima višestoljetnu tradiciju proizvodnje vina, a prije 20-ak godina Đordano, profesor vinogradarstva i bivši dugogodišnji ravnatelj Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču, posvetio se gotovo isključivo pjenušcima. Koriste klasičnu metodu druge fermentacije u boci, a ističu da se vino, pjenušavo ili mirno, ne radi u podrumu nego u vinogradu. Koliko su svi posvećeni ovom poslu, pokazuje i legendarna priča da je Ana Peršurić kao djevojčica, nakon svoje prve pričesti, goste potjerala iz vinograda jer nisu rezali lozu onako kako je tata Đordano rekao da treba.