Prvo se osjeti rajčica, pa paprika, a potom se probiju i cvjetni mirisi u kojima dominira bazga. Nakon nekog vremena zamiriše i ruža, ali bez trnja. Tako je Drago Humski iz podruma Kutjevo opisao novo vino Maximo Bianco, mješavinu sauvignona i traminca predstavjenu 18. listopada 2011. u zagrebačkoj vinoteci Bornstein.
Postupno se razodijeva i otkriva svoje čari,, pričao je Humski aludirajući na legendu iz kutjevačkog podruma po kojoj se barun Trenk u 18. stoljeću tamo na nekoliko dana zatvorio s caricom Marijom Terezijom. Uživali su jedno u drugome i u kutjevačkim vinima, a nakon što su izašli na zidu je ostalo sedamdesetak recki. Te recke dominiraju i etiketom nove linije vrhunskih kutjevačkih vina Maximo u kojoj je zimus predstavljen pjenušac od graševine, sad, u jesen vina Bianco i Nero, a očekuje se i pjenušac Rose.
Bianco berbe 2009. je izvrsno vino. Punoga tijela, ima 13,4 posto alkohola i polusuho je s 10,7 grama neprovrelog šećera. Odlično će pristajati uz finu ribu, a na predstavljanju je pasalo i uz “slavonski kanape”, kako su nazvali kruh s masti, čvarcima i lukom.
Maximo Nero kupaža je cabernet sauvignona, merlota i syraha. Berba je 2008., a dobar par za stolom bit će joj čobanci ili gulaši pripremljeni s puno ljubavi i u dobom društvu.